Home / Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen voor elk type dak

Plat dak, schuin dak, maar ook speciale projecten als zonnepanelen op de carport: SDK Techniek levert het allemaal. Zoals u wellicht weet, betaalt u als particulier tegenwoordig geen BTW meer. Ook de salderingsregeling zal nog wel even blijven. Mocht deze in de toekomst verdwijnen, dan zal er in in onze ogen een nieuwe subsidieregeling komen voor accusystemen (batterij opslag). Omdat we bij SDK Techniek niet alleen naar nu, maar ook naar de toekomst kijken, kunnen we u ook op dat vlak al van dienst zijn.

Eigenaar Sander de Kok komt altijd persoonlijk langs voor een live schouw. Zo kunnen we u vooraf precies vertellen hoeveel zonnepanelen haalbaar is en welk aantal het meest gunstig is. Vervolgens ontvangt u een heldere en scherpe offerte, zodat u precies weet waar u aan toe bent. Bent u akkoord? Dan gaan onze professionals voor u aan de slag. Naast plaatsing, verzorgen wij ook reiniging en onderhoud.

Zonnepanelen geplaatst door SDK Techniek

Recente projecten

Veelgestelde vragen over zonnepanelen

Wat kosten zonnepanelen in 2024?

De kosten van zonnepanelen kunnen variëren, maar de prijzen zijn de afgelopen jaren gedaald. De gemiddelde prijs van 10 zonnepanelen ligt tussen de €3.500,- en €5.000,- (2.500 Wp). In 2024 zijn zonnepanelen doorgaans betaalbaarder dan in voorgaande jaren. Wij sturen u graag een offerte op maat!

Is het nog slim om zonnepanelen aan te schaffen?

Ja, het is nog steeds slim om zonnepanelen aan te schaffen, zelfs bij afbouw van de salderingsregeling. Zonnepanelen verminderen de elektriciteitskosten, verminderen de CO2-uitstoot en dragen bij aan duurzame energieproductie. De terugverdientijd is nog steeds gemiddeld 7 jaar. 

Hoe werken zonnepanelen?
Zonnepanelen werken door het omzetten van zonlicht in elektriciteit. Ze bestaan uit verschillende zonnecellen, meestal gemaakt van silicium, die lichtdeeltjes (fotonen) opvangen en elektronen losmaken van atomen. Deze vrije elektronen creëren een elektrische stroom wanneer ze door een elektrisch veld worden geleid.
Heb je ‘s avonds ook profijt van zonnepanelen?

Zonnepanelen produceren geen elektriciteit ’s nachts. U profiteert vooral overdag, maar als u een thuisbatterij heeft, kunt u ’s avonds van de opgeslagen energie gebruikmaken. Wij installeren de Sessy, de best verkopende slimme thuisbatterij van Nederland! Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Kunnen zonnepanelen mijn hele huis van stroom voorzien?

Dat hangt natuurlijk deels af van uw gebruik, de hoeveelheid panelen en de locatie. In de meeste gevallen kunnen we voldoende panelen plaatsen, eventueel gecombineerd met batterij-opslag. Bij SDK Techniek hebben we speciale rekenprogramma’s waarmee we het maximale / optimale aantal voor u kunnen berekenen. We komen graag een keer langs voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek. 

Zijn zonnepanelen milieuvriendelijk?

Ja, zonnepanelen worden over het algemeen beschouwd als milieuvriendelijk om verschillende redenen. De belangrijkste reden is dat ze gebruikmaken van zonlicht (een onuitputtelijke energiebron). Door zonlicht om te zetten in elektriciteit, verminderen ze de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen, zoals steenkool, gas en olie, die bij verbranding broeikasgassen en luchtverontreinigende stoffen uitstoten. Dit helpt klimaatverandering tegen te gaan en de opwarming van de aarde te beperken. En het scheelt natuurlijk ook in uw portemonnee!

Kunnen zonnepanelen energie opslaan?

Zonnepanelen kunnen zelf geen energie opslaan. Zonnepanelen worden echter steeds vaker gecombineerd met energieopslagsystemen, zoals batterijen, om overtollige elektriciteit die overdag wordt gegenereerd op te slaan voor gebruik ’s nachts of wanneer er geen zonlicht beschikbaar is. Deze systemen zorgen voor een betrouwbare en continue stroomvoorziening van zonne-energie.

SDK Techniek installeert de Sessy, de best verkopende slimme thuisbatterij van Nederland! Heeft u vragen over de thuisbatterij? Neem contact met ons op, we denken graag met u mee! 

Hoe lang gaan zonnepanelen mee?
De levensduur van zonnepanelen varieert afhankelijk van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van de panelen, de fabrikant, het ontwerp, de installatie en de omgevingsomstandigheden. Over het algemeen hebben de meeste zonnepanelen een geschatte levensduur van 25 tot 30 jaar.Dit betekent niet dat ze na deze periode niet meer werken. Alleen het rendement zal afnemen.

Referenties

Onder de indruk van hun professionaliteit

“Vandaag hebben we kennis gemaakt met het team van SDK techniek uit Leusden. Zij hebben bij ons twee thuisbatterijen geïnstalleerd en kabels doorgetrokken voor onze toekomstige laadpaal. We kunnen niet anders zeggen dat we onder de indruk zijn van hun professionaliteit, kennis en inzicht. Ze hebben het werk snel en vakkundig gedaan, zijn buitengewoon vriendelijk in de omgang en denken actief mee. Veel lof dus. Ik kan ze van harte bij iedereen aanbevelen.

Lubbert Hakvoort

Aandacht voor detail

“Netjes op tijd, snel en nauwkeurig. Zeer tevreden over de werkzaamheden, ze werkten veilig en waren zeer beleefd. Goede communicatie en in de omgang werd er zeer goed meegedacht over een oplossing om de bekabeling netjes weg te werken!”

Goed geregeld

“Sander is erg klantvriendelijk en heeft goed met ons meegedacht. Hij en zijn team werkte zeer professioneel. Wij zijn erg tevreden met de service en de kwaliteit van de zonnepanelen!”

Manon Koopmans

Netjes optijd

“Super tevreden! Goede uitleg en vriendelijk en deskundig en altijd bereikbaar, werkt netjes en snel. Al aan verschillende vrienden en kennissen aangeraden en SDK Techniek heeft ook bij hun goed werk afgeleverd.”

Syma Elders
Chat openen
1
Scan de code
SDK Techniek
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?